torsdag 10 november 2011

Schoolconcert for Veterans' day

Ikväll har vi vart på A:s skolkonsert, där de spelade olika amerikanska symfonier till arméns ära. A spelar trumpét i skolbandet. Imorgon är det Veterans' day här i USA, en mycket stor dag som innebär att man hyllar alla de som deltagit och tjänat i alla olika arméer och krig genom åren. Som WW1&2, Vietnam och gulfkriget till exempel. Då ska man också gå klädd i flaggans färger hela dagen!


Programbladet

Jag måste säga, wow alltså. De här skolbanden är otroligt jävla bra. Det var så mäkigt att få vara med om! Har aldrig sett något liknande. Hörde dock en triangel någonstans i bakgrunden, det är väl det enda jag kaaanske hade kunnat "spela" haha.... De hade bildspel på två powerpoints på väggarna samtidigt som visade hundratals bilder på skolbarnens släktingar/vänner som var soldater osv. Riktiga krigsbilder En bild var särskilt rörande, den visade en far som kom hem till sina överlyckliga barn efter att ha varit ute i krig. Vi fick ställa oss upp allihop, hålla handen för hjärtat o uttala USA:s pledge och också Texas. Som jag pinsamt nog inte kunde, så försökte mumla.

 I slutet av konserten var det såååå fint. De spelade den här krigssymfonin som man har hört hemma, tror det är en begravningssymfoni eller nått sånt. O så fick alla närvarande krigsveteraner komma fram när de hörde sin melodi ( navy har en, air har en osv) Till slut stod alla gamla krigshjältar på en lång rad o så gick rektorn o skakade deras hand. Det var så rörande, man kunde se stoltheten lysa ur deras röda, vattniga ögon. O jag som inte ens är amerikan stod o snyftade! WOW, det var överväldigande. Jag stod där o försökte hålla mig för att inte gråta! Klappade så händerna var helt röda. Tänk att vara så stolt över sitt ursprung, sitt land. De älskar verkligen USA, de ger sitt liv för att försvara sitt land. De är urpatrioter. Det är sannerligen inte något man ser varje dag.

Det är verkligen något man måste vara med om själv för att förstå. Så häftigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar